BEW JO08-1 VS De Blesse JO08-1

Op zaterdag 1-12-18 stond de kraker voor de JO08 van de Blesse op het programma.

Als de mannen van het technisch duo RvdL en MD deze wisten te winnen was het kampioenschap een feit. Met gezonde spanning verzamelde we ons dan ook op de parkeerplaats van VV de Blesse. Er was bij de leiders bekend dat deze belangrijke wedstrijd gespeeld moest worden zonder onze rots in de branding en tevens laatst man Faelan, deze lag thuis met griep op de bank, beterschap kerel! Er werd tijdens de rit naar het Drentse Vledder druk besproken hoe we onze directe concurrent het best konden bespelen. Aldaar aangekomen kregen we het verzoek of BEW met 7 man tegen onze 6 man mochten starten.

Uitgaand van onze eigen kracht gingen we hier dan ook mee akkoord. We besloten dan ook te starten met onze sluitpost Boaz op de goal en daarvoor het sterke gelegenheidsduo Hidde en Roan. Op de midden kwamen onze twee controleurs Niels en Nic. In de spits kwam ons duiveltje uit het doosje Sjors. We begonnen gelijk sterk aan de wedstrijd maar gingen met elkaar iets te veel op in de aanval, hierdoor wist een handige voetballer van BEW de bal te onderscheppen en deze genadig hard binnen te schieten 1-0.  Nu was de Blesse gewaarschuwd en werd Nic op deze goede voetballer van BEW gezet. Al snel wist Boaz met een mooie diepe pass Sjors te bereiken, Sjors ronde keurig beheerst af 1-1. Na een paar kansen heen en weer en goed verdedigend werk van Hidde, Roan en Boaz bleef het lang 1-1. Niels wist een bal te ontfutselen en gaf met een bekeken pass de bal aan Nic mee, deze zag Sjors vrijstaan en die poeierde 1-2 tegen de touwen. Hierna voerde BEW de druk iets op 2-2. Na de time-out begonnen we gelijk goed , Nic en Niels schoten de 2-3 en 2-4 binnen. BEW kwam nog even terug in de wedstrijd tot 3-4. Hierna voetbalde de Blesse de wedstrijd goed uit wat nog resulteerde in mooie en goed uitgespeelde goals van Roan, Hidde, Sjors en Nic. De eindstand was 3-10 dit betekende dan ook dat het eerste kampioenschap voor deze talenten van de Blesse JO08 een feit is. Nog even met elkaar op de foto en snel naar de kantine van de Blesse waar mooie woorden van de voorzitter van de Blesse en patat voor ons was geregeld. Ook waren de pieten nog in de kantine geweest en kregen de spelers van rijmpiet een lekker schoencadeautje. De JO08 van de Blesse is dan ook ongeslagen en met dubbele cijfers kampioen geworden. Jongens van harte!!!!!

Groet, de leiders