Home | Sponsoren | Blesdijke | Rietdekkersbedrijf Reitse de Vries

• Reclamebord

Over Rietdekkersbedrijf Reitse de Vries

Ambacht, ervaring en kwaliteit

Ik begon in 1999 op achttienjarige leeftijd met rietdekken tijdens vakanties en op zaterdagen. Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan sloot ik in 2010 de vakopleiding van de Vakfederatie Rietdekkers af als beste leerling. In datzelfde jaar startte ik mijn eigen bedrijf: Rietdekkersbedrijf Reitse de Vries.

Ik ben rietdekker geworden omdat ik houd van dit eeuwenoude ambacht. Natuurlijk helpen moderne gereedschappen om de klant beter van dienst te kunnen zijn, maar ambachtelijkheid en vakmanschap staan in mijn bedrijf centraal.De kwaliteit van een rieten dak is mede afhankelijk van de kwaliteit van het basis­ materiaal. Ik maak uitsluitend gebruik van eersteklas riet.

Het werk voldoet aan de kwaliteitseisen van de Vakfederatie Rietdekkers.

Nieuwbouw

Als u een nieuw huis bouwt, traditioneel of modern, een rieten dak zal in beide gevallen goed passen. Er bestaan twee verschillende werkwijzen. Bij een zogenaamd ‘schroefdak’ wordt het riet direct op plaatmateriaal geschroefd. Bij een traditioneel dak wordt het riet aan latten vastgenaaid. In beide gevallen zijn er verschillende opties om de nok af te werken.De keuze voor een bepaald type dak heeft gevolgen voor de isolatiewaarde, maar ook voor de hoogte van de verzekeringspremie. Voor vragen en advies kunt u vrijblijvend contact met me opnemen

Verbouw

Met riet is alles mogelijk: een aanbouw aan een bestaand dak, of het aanbrengen van dakramen, dakkapellen en dakdoorvoeren. Het is zelfs vaak goed mogelijk om uw pannendak te laten vervangen door een rieten kap.Ik kan u ook helpen met het aanvragen van vergunningen.

Onderhoud

Een rieten dak is een investering voor het leven. Uw dak moet zo lang mogelijk meegaan. Dit begint natuurlijk met een goede kwaliteit riet dat vakkundig wordt gedekt, maar onderhoud van het dak is net zo belangrijk. Regelmatig onderhoud is behoud voor de toekomst. Algen en mossen moeten worden verwijderd en gaten gerepareerd.Er zijn verschillende gradaties van onderhoud. Ik kom graag vrijblijvend bij u langs om u van passend advies te voorzien. Ook kan ik voor u een onderhoudsrapport opstellen.

Reitse de Vries Bouwhistorisch onderzoek

Reitse de Vries - Bouwhistorisch onderzoek

Mocht u een rijks- of gemeentelijk monument of ander karakteristiek bouwwerk willen restaureren of verbouwen, dan is een bouwhistorisch onderzoek wenselijk. In veel gevallen is dit onderzoek zelfs verplicht, mocht u in aanmerking willen komen voor subsidie. Ook voor een omgevingsvergunning kan om een bouwhistorisch onderzoek worden gevraagd.

Een van de belangrijkste doelen van bouwhistorisch onderzoek is het vastleggen van de bouw- en verbouwgeschiedenis. Aan de hand van gevelaanzichten, de constructie, de indeling, de interieurafwerking, archiefonderzoek en oude kaarten, tekeningen en foto’s wordt getracht de bouwgeschiedenis zo nauwkeurig mogelijk te reconstrueren. Hiermee wordt een overzicht gemaakt van de monumentale waarden van het onderzochte object. De toekomstige plannen zullen getoetst worden aan het bouwhistorisch onderzoek. Sloop van waardevolle elementen kan op deze manier voorkomen worden.

Er zijn verschillende gradaties van onderzoek, afhankelijk van uw wensen. Het werk voldoet aan de in 2009 opgestelde richtlijnen voor bouwhistorisch onderzoek.