Kruistraat 2
8471HH
WOLVEGA
tel. 0561-614807

Het was een koude ochtend toen het JO-8 team van voetbalvereniging De Blesse het veld betrad voor hun uitwedstrijd tegen FC Wolvega. Ondanks de bewolkte lucht, straalde het enthousiasme van de jonge spelers van De Blesse. De aftrap vond plaats om 08:45 en al snel werd duidelijk dat FC Wolvega de dominantie claimde, met meerdere schoten op doel. Om 08:50 slaagden ze erin om de score te openen, wat resulteerde in een vroege voorsprong van 1-0 voor de thuisploeg.

Maar De Blesse liet zich niet ontmoedigen. Na een wakkere pass van Levi, wist Emmanuel om 08:55 de gelijkmaker binnen te schieten, waardoor de stand weer gelijkgetrokken werd tot 1-1. De spelers van De Blesse kregen al snel een nieuwe kans met een prachtige voorzet om 08:58, maar deze bereikte helaas niet het doel.

Na een korte rustperiode werd het spel hervat om 09:00, waarbij Hedde al snel een doelpunt scoorde, waardoor De Blesse op een voorsprong van 1-2 kwam. Slechts een minuut later braken twee spelers van De Blesse door de verdediging van FC Wolvega en maakten het 1-3. Een minuut daarna volgde een schot van Hedde, maar deze raakte slechts het zijnet.

Om 09:04 ontsnapte FC Wolvega ternauwernood aan nog een tegendoelpunt, maar om 09:09 was het opnieuw Hedde die van de slordigheden van FC Wolvega profiteerde en de voorsprong vergrootte naar 1-4. De rust werd ingeluid om 09:10 en het spel werd hervat om 09:15, met Jack nu op doel voor De Blesse.

Jack leek de aanvallers van FC Wolvega te hypnotiseren, want elk schot op doel werd moeiteloos opgevangen. Ondertussen stond ook Daphné haar mannetje in de verdediging, waardoor FC Wolvega moeite had om kansen te creëren. Hierdoor werd het tij snel gekeerd en volgde er om 09:19 alweer een schot op doel tegen Wolvega.

De eigenwijsheid van De Blesse spelers kwam tot uiting om 09:24, toen Hedde tegen het advies van de coach in de bal dwars over het midden dribbelde en de 1-5 maakte. Ondanks een discutabele strafschop voor FC Wolvega om 09:30, maakte Levi slechts een minuut later de 1-6 voor De Blesse.

De aanval van FC Wolvega bleef aanhouden, maar om 09:37 klonk het eindsignaal, met De Blesse als overwinnaar met een eindstand van 1-6. De jonge spelers van De Blesse vierden hun overwinning met enthousiasme en trots op het veld.