Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 06

Markeweg 23
8398GK
BLESDIJKE
tel. 0561-441800

VV De Blesse heeft voor de tweede week op rij hard uitgehaald. Na HODO met 4-1 te hebben verslagen, keerde ook IJhorst met ruime cijfers huiswaarts.

In de eerste helft had De Blesse het niet makkelijk. IJhorst stoorde vroeg in de opbouw en stond goed opgesteld. Het spel van de Blesse was vaak ook te slordig om het spel te kunnen dicteren. Desondanks kwam de Blesse in de 11e minuut op 1-0. Een assist van Rens zorgde voor de goal van Yannick. In deze fase voerde de Blesse het tempo op, maar scoorde IJhorst uit het niets de 1-1. Hier aan ging een fout aan de Blesse vooraf. Toch wist de Blesse de score alweer snel in eigen voordeel neer te zetten. Yannick werd onderuit gebeukt, nam zelf de penalty en scoorde de 2-1. In het resterende deel kreeg de Blesse nog goede mogelijkheden op de 3-1, maar ook IJhorst kreeg 2 goede kansen. Joran redde 2 keer uitstekend, waardoor de Blesse met een 2-1 voorsprong ging rusten.
In de 2e helft was de eerste mogelijkheid voor IJhorst, maar de bal ging over. In de fase die volgde was de Blesse heer en meester. Met prima voetbal en vele aanvallen, kon IJhorst alleen maar tegenhouden. In de 64e minuut creëerde de Blesse een uitstekende aanval. Jeroen stuurde Bé weg, Bé legde af op Yannick en Yannick maakte de 3-1. In de 70e minuut kwam Dyon in het veld. Een mooie applaus volgde, aangezien Dyon z’n laatste wedstrijd speelde in het shirt van de Blesse. In de 72e minuut had Daan een uitstekende pass op Rens in huis, die koeltjes afrondde: 4-1. Het slotakkoord was voor de goed ingevallen Bé, die na een goede pass van Gijs de 5-1 maakte.

Weer een mooie overwinning, met name door een goede 2e helft. Volgende week start de competitie, met een zware wedstrijd tegen DTD. Deze ploeg, gecombineerd uit drie dorpen, deed vorig seizoen nog mee in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Een mooie, pittige uitdaging. Aanvang: 14.00u, sportpark de Berk